NAVIGATIE
 
Welkom
 
Vakantiehuis
LE PETIT MORVAN
 
Vakantiehuis
LE GRAND MORVAN
 
Informatie over
de omgeving
 
Plattegrond/
Route
 
Beschikbaarheid

Tarieven
 
Reserveren

Contact
 
Over ons

Links

Fietsen in de
Morvan

 

 WANDELEN    AUTUN    BIBRACTE   VEZELAY    AVALLON     MEREN   BAZOCHES

 

INFORMATIE OVER DE OMGEVING: LES DEUX MORVANS

 


Kom niet naar dit deel van de Morvan om je onder te dompelen in het nachtleven of voor spannende survivaltochten of attractieparken. Het is natuur, cultuur en nog eens natuur.
Het nachtleven is trouwens wel heel boeiend in de Morvan want om half twaalf 's avonds gaan de lantaarns uit en dan ontstaat een prachtig uitzicht op een boeiende sterrenhemel!
Op 250 meter afstand ligt de wandelroute GR13 en vanaf Les Deux Morvans kun je meteen een fraaie wandeltocht beginnen. In beide huizen zijn wandelkaarten van de directe omgeving en ook van andere delen van de Morvan beschikbaar. De Morvan leent zich prima voor diverse uitstapjes. Een leuke dagbesteding is bijvoorbeeld het bezoeken van de steden Vézelay en Avallon. In de maanden juli en augustus zijn er diverse rommelmarkten in de buurt, de zogenaamde Vide Greniers (lege zolders).
Bovenaan deze pagina staan een aantal inzetjes met tekst eronder. Door op de tekst te klikken krijgt u meer informatie over bijvoorbeeld het wandelen in de omgeving.

 

 

Ieder jaargetijde is in de Morvan speciaal. Door de enorme rust die je overal voelt kun je volop van de natuur genieten.
Het kraken van je wandelschoenen, het fluiten van de vogels, het loeien van de voor de Morvan kenmerkende Charollais koeien; je zintuigen krijgen geen rust.
Maar wie wordt daar nou moe van!!

 


 

Onderweg kom je van alles tegen wat de moeite waard is. De natuur is niet zuinig!! Iedere dag laat het zich van een andere kant zien. 

 


 

Flora en fauna in de Morvan
Onder de kenners staat de Morvan bekend om de diversiteit in stootvogels zoals buizerds, haviken, valken, kiekendieven, wouwen, zelfs de slangearend en alle uilensoorten. Voorkomende zeldzame vogels zijn: rode patrijs, hop, ijsvogel, vliegenvanger, waterspreeuw, kruisbek, appelvink en ortolaan. Veel voorkomend zijn gorzensoorten, alle soorten zwaluwen, spechten, mezen, vinken, puttertjes en natuurlijk de cultuurvogels als eksters, kraaien en Vlaamse gaaien.

Zoogdieren die u kunt tegen komen zijn reewild, wilde zwijnen, vossen, dassen, hazen en konijnen. Ook de kleinere zoogdieren als bunzings, marters, wezels, eekhoorns en de bisamrat komen voor.

De plantenwereld is zeer soortenrijk. In het voorjaar veel sleutelbloemen, orchideeën, voorjaarshelmkruid, goudveil, bosanemonen, klaverzuring, wilde hyacint, wilde narcis, parnassia, moeraskartelblad, hengel, betonie, muurleeuwebek enz. enz. Te veel om op te noemen!

Voor kinderen tot een jaar of 13 is een vakantie in de Morvan een belevenis. Er is zoveel ruimte om in de natuur te kunnen spelen en spannende dingen te kunnen doen. Hutten bouwen in het bos (kan achter het bos in Le Grand Morvan), lekker spetteren in het beekje onderin het dal etc. 

 

Dieren bij Les Deux Morvans

Onze buurman heeft een heleboel verschillende dieren op en rond z'n erf lopen. Zo loop je de kans 's ochtends gewekt te worden door het "gegak" van een groepje nieuwsgierige ganzen. Ook lopen er de nodige kippen en eenden op het erf. Honden zijn van harte welkom maar we vertrouwen er wel op dat ze niet achter de kippen aan gaan!!
In ons weiland vlakbij de huisjes laat de buurman geregeld z'n koeien en z'n ezels grazen.


 

Een bezoekje waard

In de Morvan zijn diverse leuke plaatsen die een bezoekje waard zijn. In de Noord-Morvan zijn Vezelay en Avallon een leuke dagbestemming.
Zeker Vezelay is het bezoeken waard vanwege de mooie stadswandeling van onderaan het plaatsje tot bovenaan bij de imposante Kathedraal. Er zijn diverse kunstwinkels, kleine snuisterijwinkeltjes, restaurants e.d. Naast de Kathedraal is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de Morvan.
Andere interessante plaatsen in de buurt zijn de Beaune en Autun.


 

 
omhoog
 
 
DOWNLOADS
 

Informatiebrochure

 

Omgevingsbrochure

 

Huurcontract

 

Fotoalbums  

 
 
 

 

 

 
 
   
Content-Table: 2
 
omhoog